Activiteiten

ONTSPANNEN

RUIMTE "BAR DU DONJON"

Château de Harzé beschikt over een gezellige ruimte om te ontspannen bij een glas wijn of om te genieten van een gezellige avond tv-kijken / spelletjes / piano. Deze ruimte is dagelijks geopend van 16.00 tot 22.30 uur. Toegang uitsluitend bestemd voor de gasten.

Ter plaatse – van 16.00 tot 22.30 uur

Les thermes de Spa

De thermen van Spa zijn het voorbeeld van de moderne wellness gecombineerd met het traditionele kuren. Een kuurtraditie sinds 1868.

www.thermesdespa.com

Op 20 km – het gehele jaar geopend

BEWEGEN

WANDEL- EN FIETSTOCHTEN

Vanaf Château de Harzé beginnen er talrijke wandel- en MTB-routes (van 2 tot 50 km). De Ninglinspo-vallei bevindt zich op slechts 15 minuten met de wagen. Ontdek de enige bergrivier van België en het weelderige landschap eromheen.

Château de Harzé is gesitueerd op 8 km fietsen van de beroemde helling La Redoute. Deze ligt op de route van Luik-Bastenaken-Luik en in de nabijheid van de beroemde hellingen van de Ardennen: Le Rosier, le Maquisard, La-Roche-en-Ardenne, Stockeu,….

DOMEIN VAN PALOGNE

Het Domein van Palogne ligt op 10 minuten van Durbuy, en is een perfecte bestemming voor diverse activiteiten: 

Kajaktocht, huur van MTB of elektrische MTB (3 gemarkeerde routes), speelterrein, minigolf, valkenshow, bezoek aan de burcht van Logne, archeologisch museum van de vesting, schattenjacht, meel- en bakkerijmuseum (binnen de muren van Château de Harzé), wandeltochten, enz.

Bezoek ook de taveerne Al Gatte d’Or, gevestigd in een woning uit de 18e eeuw. Proef de bieren en specialiteiten uit de streek en geniet van een gezellig moment met vrienden of familie.

www.palogne.be

Op 15 km – het gehele jaar geopend

DE BURCHT VAN LOGNE

De burcht van Logne is een opmerkelijke bezienswaardigheid van de Luikse Ourthe, en diende altijd als natuurlijk toevluchtsoord voor de inwoners van de vallei. De vesting ligt hoog op een rotsachtige heuvel rijk aan grotten, en biedt een geweldig uitzicht over de vallei en de bergkammen van de Ardennen.

FORESTIA

Beleef een onvergetelijke dag met familie of vrienden en ontdek het dieren- en avonturenpark, het grote speelterrein en de forest’bar.

www.forestia.be

Op 15 km – vanaf 10.00 uur, het gehele jaar

ONTDEKKEN

MEEL- EN BAKKERIJMUSEUM

Gelegen binnen de muren van Château de Harzé. Het bezoek begint met de presentatie van de restauratie van de authentieke watermolen. Honderden zeldzame en unieke voorwerpen, een oude werkplaats, bakkerstroggen en handmixers herinneren aan de noeste, maar aanlokkelijke arbeid van de bakkers van weleer. Bezoek met audiogids FR – NL – DU en EN.

www.palogne.be

Ter plaatse – van 01/05 tot 31/10: zon- en feestdagen van 14.00 tot 18.00 plus de zaterdagen in de zomer.

DE GROTTEN VAN REMOUCHAMPS

De langste ondergrondse vaarweg ter wereld die toegankelijk is voor toeristen. Deze grotten worden al sinds 1828 door toeristen bezocht. Maar we verklappen niet alles, zodat u deze bijzondere grotten zelf komt ontdekken ...

www.lesgrottes.be

Op 7 km – van 10 tot 17.30 uur van begin februari tot eind november

LE MONDE SAUVAGE AYWAILLE – FRAXINUS AVENTURE

Beleef een echte Afrikaanse safari in het treintje of met de wagen, en ontdek de dieren die in semivrijheid leven. En verder te ontdekken: een Zuid-Amerikaanse zone, volières, een koepel met Maya-tempel, de beren en grote roofdieren, het Noord-Amerikaanse woud, het apen- en maki-eiland, het uilenbos en struisvogels.

www.mondesauvage.be

Op 11 km – vanaf 10.00 uur, van half maart tot half november

VVV-KANTOOR OURTHE-VESDER-AMBLEVE

Nog meer ideeën voor uw dagje uit of verblijf? Ga naar de website van het vvv-kantoor en ontdek de vele activiteiten en bezienswaardigheden van deze streek.

www.ovatourisme.be

Op 7 km – het gehele jaar geopend

Boek nu

Reserveer :

Do Not Track détecté